1. Az adatkezelő neve: 

RentEX Services Kft.

2. Az adatkezelő címe:

Székhely: 1163 Budapest, Kövirózsa utca 6.

3. Elérhetőség:

Levelezési cím: 1163 Budapest, Kövirózsa utca 6.
Adószám: 13206309-2-42
Közösségi adószám: HU13206309
Cégjegyzékszám: 01-09-320492
Elektronikus elérhetőség: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap címe: www.rentex.hu
Telefon: + 36 1 300-8100

4. Az adatkezelés megnevezése:

Az adatkezelés a Felhasználók önkéntes, tájékozott, és határozott hozzájárulása alapján az internetes honlapon regisztrált Felhasználók esetében történik.

5. Az adatkezelés jogalapja:

A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény (Avtv.) 3. § (1) bekezdése alapján az érintett önkéntes hozzájárulása.

6. A kezelt adatok köre:

A. A Felhasználó által kötelezően megadott adatok: név, bejelentkezési név, email cím, cégnév, székhely és számlázási cím, adószám, telefonszám.

A Felhasználóhoz kapcsolt és tárolásra kerülő további, szabadon megadható adatok: weboldal.

A Felhasználóhoz kapcsolt tárolt tartalmak: űrlapok.

A www.rentex.hu látogatásakor naplózásra kerülhet a számítógép operációs rendszerének és böngészőjének típusa. Ezen adatok anonimak, statisztikai célt szolgálnak, és nem kapcsolódnak össze a Felhasználó adataival. Bejelentkezéskor naplózásra kerül a regisztrált felhasználó látogatásának időpontja. 

B. A Felhasználó eszközén, annak engedélyével sütiket, vagyis olyan kis méretű állományokat tárolhatunk, melyek a munkamenet azonosításához és biztonságához szükségesek. További sütik tárolására lehet szükség egyes oldalak megfelelő megjelenítéséhez.

C. Regisztrációt követően a Felhasználónak, érvényes viszonteladói szerződés mellett, lehetősége van hozzáférni a saját cégével kapcsolatos vállalatirányítási rendszerünkben tárolt számlázással, rendeléssel és szállítással kapcsolatos információkhoz.

D. A Felhasználó adatait az Adatkezelő harmadik személynek nem adja át. A Felhasználónak nincs lehetősége, hogy személyes adatait a rendszeren belül harmadik személy számára hozzáférhetővé tegye. 

7. Az adatkezelés célja:

A. A Felhasználó által kötelezően megadott adatok esetében az adatok kezelésének célja a Felhasználó jogosultságának azonosítása, továbbá a Felhasználó hozzáférésének engedélyezése védett tartalmakhoz (árlisták, dokumentumok, pénzügyi adatok).

Az Adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja. Személyes adatokat harmadik személynek semmilyen módon nem ad át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra.

8. Az adatkezelés időtartama: 

A. Az adatkezelés időtartama a regisztrációtól az felhasználói adatok 9. pontban részletezett módon történő törléséig tart.

B. A Felhasználó a regisztráció folyamán megadott adatokat belépést követően saját profiloldalán korlátozás nélkül megjelenítheti és módosíthatja. 

A Szolgáltató a portál nem rendeltetésszerű használata, egyéb nyomós indok esetén korlátozhatja a Felhasználó hozzáférését. Ebben az esetben adattörlésre nem kerül sor. A korlátozás ellen a Felhasználó kifogással élhet a fenti 3. pontban felsorolt elérhetőségeken.

9. A személyes adatok törlése:

A. A törlési igényét a Felhasználó szóban, illetve email-ben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldheti el. A Szolgáltató a törlési igény beérkezésétől számított 5 munkanapon belül törli az adatokat. Törlés esetén a Felhasználó adatai nem állíthatóak helyre. 

B. Amennyiben a Felhasználó jogellenesen, megtévesztően használ személyes adatot, vagy bűncselekményt valósít meg, akkor a RentEX Services Kft. a regisztráció törlésével egyidejűleg valamennyi személyes adatát a tudomásszerzéssel egyidejűleg azonnal törölheti.

C. Amennyiben a Felhasználó hat hónapig nem lép be a saját felhasználói nevével a www.rentex.hu weboldalra, adatait az adatkezelő előzetes értesítés nélkül törölheti.

10. Az adatkezelési szabályzat módosításának lehetősége:

A RentEX Services Kft. fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési szabályzatot a Felhasználó előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. Ön a regisztrációval az Adatkezelési Szabályzatot, illetve a szolgáltatásnak a módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított Adatkezelési Szabályzatot.

11. A Felhasználók jogai személyes adataik kezelésével kapcsolatban:

Személyes adatai kezeléséről a Felhasználó tájékoztatást kérhet. Az Adatkezelő kérésre tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről. A tájékoztatás iránti kérelmet szóban illetve írásban jelezhető a 3. pontban felsorolt elérhetőségek egyikén, amire 8 munkanapon belül választ kap az érintett. A Felhasználó kérheti adatai törlését, az adatkezelés időtartama pont alatt meghatározottak szerint.

12. Jogérvényesítési lehetőségek:

A Felhasználó jogérvényesítési lehetőségeit az Adatvédelmi törvény valamint a Ptk. alapján bíróság előtt gyakorolhatja, valamint kérheti az adatvédelmi biztos segítségét. További kérdéssel, illetve észrevételeivel keresse az üzemeltető munkatársát a 3. pontban felsorolt elérhetőségek egyikén.